Prøvetaking-logistikk

Prøvetaking

Må ofte gjennomføres i sol og regn, i sommer som vinter, under trange og vanskelige forhold. Tenk på å få en riktig og representativ prøve. Men fremfor alt – Tenk sikkerhet!

Det er viktig at man tenker igjennom prøvesituasjonen på forhånd og benytter nødvendig verneutstyr. Er det høyt trykk? Høy temperatur? Eksplosjonsfare? Reaktive og korrosive stoffer?

Det aller viktigste prøveteknisk er at prøven forteller sannheten om tilstanden til drivstoffsystemet eller kjemikaliesystemet. Da har man en representativ prøve. For å oppnå dette er riktig prøvetakingsteknikk helt essensielt. I tillegg så må prøveflasken som benyttes må være helt ren og tørr. Etter prøvetaking, pass på at korken er godt tilskrudd og teip gjerne rundt korken for å låse den.

Det er også viktig at prøven merkes godt og relevant informasjon følger med prøven.

En prøvetakingsveiledning kan du laste ned og skrive ut  her.

Et prøvetakingsloggeark kan du laste ned og skrive ut  her.

-Trenger du prøveflasker til din prøvetaking? Bruk kontakt oss knappen til høyre.
Oppgi hva slags prøve og volum så finner vi den rette prøveflasken for deg.

Logistikk-prøveforsendelse

-Vi tar imot prøver ved vårt laboratorium i Kilgata 16, 3217 Sandefjord.

-Mindre dieselprøver kan sendes pr. post for 55,- (Under 7 cm tykkelse og under 350 g totalt). Vi har flasker på 0,33 l og 0,5 l som vil gå innunder 7 cm i foret konvolutt eller mindre eske. Posten har en egnet eske til dette bruket på 35*25’6,5 cm. Som koster 18,-. Ulempen med brevforsendelse som gitt ovenfor er at sendingen ikke er sporbar.

-For mer prøve er sending med Bring et godt alternativ, her er sendingen sporbar.

-Fra bedrift til bedrift er sending med Bring det beste alternativ, her er sendingen sporbar.

-Vi har også en avtale med fraktselskapet Itide, og de kan hente opp prøver fra Oslo til Kristiansand for ca. 550,-. Dette er en bra rask logistikk hvis det er snakk om prøver som haster. Og/eller hvis det er snakk om større volumer.